Vissen

Het is heerlijk vissen op en aan het Veerse Meer. Gooi je hengel uit en vang een van de vele soorten zoals schol en de grote bot.

Het Veerse Meer heeft een lengte van 22 kilometer en een totale oeverlijn van 55 kilometer. Vanaf de kanten is het prima vissen vanaf verschillende dijken, dammen of zelfs duinen. De mooiste plekken zijn te vinden bij de Geersdijk en de duidelijke oever bij de Piet. Hier vis je midden in de natuur.

Visbestand en vangsten
Eind jaren zestig is begonnen met het uitzetten van forel, zowel beekforel als regenboogforel. Hoewel er inmiddels geen forel meer wordt uitgezet, is het nog mogelijk er eentje aan de haak te slaan. Verder kan je hier ook vissen op paling, haring en diverse platvissen. Daarop is het prima vissen, zowel van de kant als vanaf de boot. Het Veerse Meer is ook voor de vliegvisser een populaire visstek.

Vergunningen en rechten
Om te vissen op het Veerse Meer dien je in het bezit te zijn van een geldige visakte. Bovendien moet je een dag- of weekvergunning halen. Dit kan bij de meeste VVV-Inspiratiepunten.