Oeverrecreatie

Het Veerse Meer heeft meer te bieden dan de watersportactiviteiten. Het gebied leent zich ideaal voor een tochtje op de fiets of een flinke wandeltocht. Of trek wat verder het land in en bezoek één van de musea, bezienswaardigheden of andere attracties.

Veerse Meer - oeverrecreatie - dagje uit

Dagje uit

Ontdek de leukste attracties rondom het Veerse Meer. Beleef een gezellig dagje uit met het hele gezin. Kies voor een dagje wellness en kom heerlijk tot rust of kies één van de avontuurlijkere activiteiten.

Veerse Meer - oeverrecreatie - bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden

Het Veerse Meer is prachtig maar ook het binnenland is erg mooi. Zo zijn er talloze bezienswaardigheden om je ogen bij uit te kijken. Denk aan de mooie kerkjes, molens of monumentale woonhuizen.

Veerse Meer - oeverrecreatie - shoppen

Shoppen

Shoppen voor de fun of je dagelijkse boodschap. Struin markten en boerderijwinkels af naar al het goede dat Zeeland te bieden heeft of ga een dagje lekker winkelen in een van de plaatsen rondom het Veerse Meer.

Veerse Meer - oeverrecreatie - evenementen

Evenementen

Zeeland barst van de evenementen. Bijna elk dorp heeft zijn eigen popfestival, er zijn verschillende jazzfestivals en talloze kunstroutes. Benieuwd welke evenementen er rondom het Veerse Meer plaatsvinden?

Veerse Meer - oeverrecreatie - musea

Musea

Zeeland is trots op haar geschiedenis. De Zeeuwen vertellen daar ook graag over in hun musea. Wil jij de historie van het Veerse Meer beter leren kennen. Breng dan eens een bezoekje aan een van de musea.

Veerse Meer - oeverrecreatie - fietsen

Fietsen

Rondom het Veerse Meer is het zalig fietsen. Het is de ideale manier om alle mooie plekjes te ontdekken. Blijf je langs de oever fietsen, ga je meer het binnenland in of maak je gebruik van een pontje om het Veerse Meer over te steken? Het kan allemaal.

Veerse Meer - oeverrecreatie - wandelen

Wandelen

Met haar diversiteit aan natuur en cultuur is het rond en bij het Veerse Meer heerlijk wandelen. Vrijuit wandelen of in één van de vele natuurgebieden, eilandhoppen of lekker langs de kust. Ontdek het Veerse Meer aan de hand van de mooiste wandelroutes.

Veerse Meer - stranden

Stranden

Is het niet heerlijk om een dagje naar het strand te gaan. De Noordzeestranden zijn door wind en hoge golven zeer geschikt voor extreme sporten, zoals kitesurfen en wakeboarden. Of ga naar een van de kleine strandjes rondom het Veerse Meer en kom lekker tot rust.