Gebieden

Het Veerse Meer is rijk aan mooie natuurgebieden. Sommige enkel toegankelijk onder begeleiding van een boswachter maar de meesten zijn op eigen gelegenheid te ontdekken. Ontdek het zelf!

De Piet

De Piet is een natuur- en recreatiegebied aan het Veerse Meer ten westen van het buurtschap Sluis de Piet. Trek er lekker op uit met een kano van Kanoa Outdoor & Events of geniet van de vele wandel- en ruiterpaden in het bos.

Bekijk op de kaart

De Goudplaat

De Goudplaat is een aantrekkelijk natuurgbied dat is onstaan na het afdammen van het Veerse Gat. Hierbij bleef de zandplaat door het ontbreken aan en en vloed permanent droog staan. Het is een ideale habitat voor vogels, die broeden op open zand- en schelpenvlaktes.

Bekijk op de kaart

De Haringvreter

Haringvreters. Zo werden de zeehonden vroeger door de vissers genoemd. Zeehonden lagen te rusten op wat toen nog een zandplaat in de zee was. Nu is ‘De Haringvreter’ een open en uitgestrekt gebied waar veel vogels overwinteren.

Lees verder

Middelplaten

Midden in het Veerse Meer liggen een aantal onbewoonde eilanden, de Middelplaten. Een prachtig natuurgebied wat te boek staat als belangrijk broedgebied voor soorten als Kievit, Tureluur en Kluut. Het gebied mag niet betreden worden, echter van tijd tot tijd kun je met de boswachter mee op excursie.

Bekijk op de kaart

De Oranjeplaat

Oranjeplaat is een onbewoond eiland in het Veerse Meer. Het eiland ligt in het Veerse Meer en de totale kustlengte bedraagt ongeveer 1.1 km en het hoogste punt bedraagt slechts 4 meter. 

Bekijk op de kaart

De Schelphoek

De Schelphoek is een schitterend natuurgebied. Je kan er lekker wandelen, fietsen of heerlijk genieten van een picknick in de natuur. Als dat nog niet genoeg is kan je ook lekker tot rust komen op het strandje.

Bekijk op de kaart

De Schotsman

De Schotsman is een voormalige zandplaat, die na de afsluitng van het Veerse Gat in 1961 droogviel. Naast open terrein met (schraal) grasland, slikrandjes en duinen, grenzend aan het Veerse Meer, bestaat het natuurgebied uit gemengd bos.

Lees verder

Het Zilveren Schor

Het “Zilveren schor” en aansluitend gebied zijn ten zuidoosten van Veere gelegen voormalige schorren aan de westrand van het Veerse Meer. Na afsluiting van het Veerse Gat in 1961 zijn ze drooggevallen en bebost op de toentertijd gebruikelijke wijze: rechttoe-rechtaan.

Lees verder