Gemeente Veere

Het grondgebied van de gemeente Veere beslaat een groot deel van de Walcherse kust. Deze kustlijn bestaat uit 28 kilometer strand en duinen en 6 kilometer zeedijk – ook Neeltje Jans staat op Veers grondgebied. Het Veerse ‘DNA’ wordt natuurlijk in de eerste plaats bepaald door de 13 kernen waaruit de gemeente bestaat. Iedere kern is, zeker voor haar inwoners, karakteristiek qua woonomgeving. De diversiteit van de kernen wordt niet alleen bepaald door de ligging, maar ook door de geschiedenis die elke kern met zich meedraagt. Veel gemeenten moeten het met minder doen, maar de gemeente Veere telt 13 parels aan haar kroon. 

Veerpont Kortgene-Wolphaartsdijk

Zin in een fietstochtje? Fietsen is al leuk, maar maak het nog leuker met een pontje. Maak in de zomermaanden de oversteek vanaf Kortgene of Wolphaartsdijk    en geniet van het mooie uitzicht op het Veerse Meer. Controleer van te voren of het pontje vaart, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Fiets een rondje met een pontje

Wandelen over de Veerse Wallen

Tijdens de tachtigjarige oorlog hebben de inwoners van Veere wallen om de stad gebouwd om de vijand tegen te houden. Tegenwoordig bieden de 'Veerse Wallen' de mogelijkheid om heerlijk te wandelen en te genieten van de mooie omgeving. Tijdens een wandeling kom je op verrassende wijze in contact met het indrukwekkende oorlogsverleden van het stadje.

Trek er op uit

Deltapark Neeltje Jans

Deltapark Neeltje Jans, waar zullen we eens beginnen? Bij de orkaanmachine of het spetterende Aquapark? Of bij de waterglijbaan en de zeeleeuwen Jack, Levi en Pete? Bij een bezoek aan de Deltawerken, een rondvaart op de Oosterschelde of het  grootste zeeaquarium van Zeeland met stoere haaien? Laten we niet vergeten dat je tussendoor in het restaurant of in het park lekker kunt bijkomen.

Bezoek Neeltje Jans

Oosterscheldekering

De Oosterscheldekering is zonder twijfel het meest indrukwekkende waterkerige bouwwerk van Nederland. Een gigantische reus van ruim 3 kilometer lang, bestaande uit 65 enorme betonnen pijlers. Bij storm worden de schuiven gesloten, zo is de veiligheid gegarandeerd. Tussen de schuifbare delen op het eiland Neeltje Jans ligt Deltapark Neeltje Jans, met verbazingwekkende exposities en stormachtige attracties zeker de moeite waard.

Lees meer

Museum Veere

De Schotse Huizen aan de Kaai en het Stadhuis dat om de hoek aan de Markt ligt, zijn samen Museum Veere. De aloude Vierschaar in het stadhuis laat zien hoe vroeger recht werd gesproken. Op de eerste verdieping bevindt zich de trouwzaal. Hier staat in de vitrine de vergulde beker van Maximiliaan te pronken. Het stadhuis is bekend vanwege zijn carillon. Als de stadsbeiaardier zijn plek achter het klavier hoog in de toren heeft ingenomen is zijn spel in de hal via een live-verbinding te volgen.

Lees verder

Meer over de gemeente Veere is te vinden op www.veere.nl