Gemeente Noord-Beveland

Noord-Beveland wordt door drie totaal verschillende wateren omringd. Het mag zich dus met recht een zeer afwisselend Eindeloos Eiland noemen. Aan de westkant bevindt zich het schoonste strand van Nederland. Dit is dé uitvalsbasis voor een lekker dagje strand of stevige wandeling. Aan de noord- en oostkant ligt het grootste Nationaal park van Nederland, de Oosterschelde. In Colijnsplaat, Kamperland en Kats vind je jachthavens naar ieders smaak en budget. Tot slot biedt het Veerse Meer alle ruimte voor vertier rondom, op, in of onder het water. En vergeet naast Kamperland vooral ook Kortgene niet; eindeloos lekkere restaurantjes en een prachtige jachthaven!

Pontje Kortgene en Wolphaartsdijk

Voordat Noord-Beveland goede wegverbindingen kreeg via bruggen en dammen, was het eiland afhankelijk van veerdiensten. De belangrijkste veerdienst werd tot 1961 onderhouden tussen Kortgene en Wolphaartsdijk. Voor de recreanten vaart het pontje ‘Hoop’ nog steeds in de zomermaanden. Een rondje met een pontje! Vanaf het pontje kunt u aansluiten  op verschillende wandel- en fietsroutes. Het pontje biedt een unieke mogelijkheid om Zeeland vanaf het water te ervaren. 

Smalstad Kortgene

Felle branden en stormvloeden zijn Kortgene niet bespaard gebleven. De oude kerktoren uit de 15e eeuw is het enige op het eiland overgebleven Middeleeuwse gebouw. De moeite waard om even te gaan kijken. Door de goede ligging aan het Veerse Meer is de watersport enorm populair. Campings, bungalowparken en jachthavens zorgen ervoor dat Kortgene een levendige plaats is. Het is altijd gezellig druk in de Kaaistraat en Hoofdstraat met sfeervolle winkeltjes en aangename cafés en restaurants. Liever de rust opzoeken? Ga eens met een fluitsterboot het Veerse Meer verkennen.

Bruine vloothaven

Langs het Kanaal van Kamperland ligt een nieuwe haven voor klassieke schepen (o.a. authentieke tjalken) Vroeger vond alle vervoer van en naar Noord-Beveland vanuit dergelijke haventjes plaats. Die historische sfeer proef je nog bij de imposante, logge schepen van de bruine vloot. Net als de Gemeentehaven is de Bruine vloothaven een prima uitvalsbasis voor een paar dagen Noord-Beveland met bijvoorbeeld tochten over het Veerse Meer, wandelen langs het water en een bezoek aan het natuurgebied De Schotsman.

Ontdek Kamperland

Kamperland is de grootste kern van Noord-Beveland en staat bekend als een gastvrij dorp met veel winkeltjes. Het dorp heeft uitgebreide horecamogelijkheden en zelfs een eigen bierbrouwerij! Voorheen stond landbouw in het dorp centraal, tegenwoordig is het uitgegroeid tot een verblijfplaats voor vele watersporters en andere vakantiegangers. In de Uithaven in Kamperland kunt u zich vermaken met allerlei activiteiten.

Watersport

Via het Veerse Meer naar Middelburg, een prachtige dagtrip in een gevarieerd landschap. Aan een eilandje op het Veerse Meer overnachten? Dat kan en is gratis! De kans dat u hertjes ziet op de grotere eilanden is goed mogelijk, wees er op voorbereid. De actievere jongeren kunnen aan de kabelskibaan bij de Schotsman hun behendigheid testen, succes verzekert ook voor de kijkers aan de kant. Met verschillende klassieke schepen kunnen tripjes door de Delta gevaren worden. Schip Ahoi! Aanmonsteren in Kamperland!

Meer over de gemeente Noord-Beveland is te vinden op www.noord-beveland.nl