Gemeente Goes

Goes is de handelsstad en het natuurlijk knooppunt van Zeeland. Met de boot is Goes een must-do voor de pleziervaarder. Vanuit de historische stadshaven is Goes via het kanaal Goes – Goese Sas verbonden met Oosterschelde. Het dorp Wolphaartsdijk is met vijf jachthavens de Goese connectie met het Veerse Meer. Aan de oever van het Veerse Meer liggen twee gebieden voor dagrecreatie: De Schelphoek en De Piet.

Winkelstad en uitgaansstad Goes

Goes is dé winkelstad en dé uitgaansstad van de Bevelanden. De kronkelende winkelstraten koppelen de charme van het verleden aan het assortiment van nu. De historische vestenstructuur spreekt nog altijd tot de verbeelding. Ooit vormden de groene wallen en grachten de verdediging van de stad.

Lees verder

Speelboerderij Klok'uus

Klok'uus is een gezellige binnen- en buitenspeeltuin met originele attracties. Kinderen kunnen in de speelboerderij volop klimmen, klauteren, glijden en springen. Aan alle leeftijden is gedacht.  Buiten zijn er leuke springkussens, een klimtoren, een bungee-trampoline, skelterbanen en een zandbak. Nieuw is de waterglijbaan. Nieuw is ook het lasergamen voor kinderen vanaf 8 jaar. Voor volwassenen is er een boerengolfbaan. Er is een gezellig restaurant met een groot buitenterras.

Ontdek het zelf

Wolphaartsdijk, het watersportcentrum van Zuid-Beveland

Wolphaartsdijk ligt direct aan het Veerse Meer. Naast de vele jachthavens en campings zijn hier twee belangrijke dagrecreatiegebieden direct aan het water, ‘De Piet’ en de ‘Schelphoek’. Bij “De Piet” is Kanoa outdoor & events een prachtige plek om het Veerse Meer te verkennen. In het havengebied van Wolphaartsdijk zijn tussen de jachthavens verschillende watersportwinkels en een zeilschool. De horeca is er goed vertegenwoordigd. Er zijn restaurants in diverse prijsklassen waar je bijvoorbeeld heel lekker vis kan eten.

Omnium Zwembad en Tropisch bos

Van subtropisch zwemparadijs tot een tropisch regenwoud. Laat je in het zwembad meevoeren door de lazy river, en vlieg naar beneden in de twee super glijbanen. In de tropische plantenwereld ontdek je achter elke plant een andere belevenis. Zwemmen of toch maar op ontdekkingstocht in de tropen? Je hoeft niet te kiezen.

Lees verder

Stoomtrein Goes Borsele

Met een authentieke museumtrein maak je een reis door het fraaie landschap van Zuid-Beveland. Vanaf Goes ga je via Kwadendamme naar Hoedekenskerke en weer terug. Onderweg kun je op verschillende stationnetjes een leuke tussenstop maken.

Lees verder

Meer over Goes is te vinden op www.goesisgoes.nl